Rukola, polníček, ľadový šalát (akýkoľvek druh šalátu), opláchneme, osušíme listy, pridáme na malé kúsky nakrájané jablčko, na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, kocky feta syra, nadrobno nakrájanú červenú kápiu, cherry paradajky

Premiešame.

Pripravíme si medovo-horčicový dressing.:

1 PL kremžskej horčie

1 PL plnotučnej horčice

3 PL jablkového octu

štipku sušeného cesnaku, soľ, korenie

dobre vymiešať, pridať 1 PL medu (podľa chuti)

Divoku ryžu uvaríme podľa návodu, necháme vychladnúť, primiešame k listovému šalátu.Pridá nenahraditeľnú chuť, chrumkavosť a iný, zaujímavý vzhľad šalátu.

Dno taniera potrieme dressingom, uložíme šalát, pridáme nakrájane avokádo.

Podľa chutí môžeme pridať aj opečený / grilovaný syr Halloumi.

Ozdobíme podľa fantázie nakrájanou petržlenovou vňatou, balzamik krémom a pod…. Dobrú chuť:)