Uvaríme podľa návodu 100 g Divokej ryže, na troške oleja podusíme 1 ks pokrájanej cibule, 1/2 žltej, červenej mäsovej papriky, 1 na kolieska pokrájanú mrkvu, osolime, okoreníme (podľa chuti možeme pridať kurkumu), pridáme pokrájané šampiony cca 3 kusy, a na kocky nakrájané Hokaido (množstvo podľa vlastnej úvahy) môžeme pridať 1/2 nakrájanej cukety…..(akúkoľvek zeleninu) všetko spolu podusíme , podľa potreby môžeme pridať malé množstvo vody .

Keď je už zeleninka chrumkavá, prípadne úplne podusená môžeme pridať 2-3 PL zel.ajvaru, premiešame. Pridáme uvarenú Divokú ryžu, premiešame a môžeme servírovať.

Ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou, prípadne pažitkou